IGIENA ORALĂ AȘA CUM POATE NU ȚI-AI IMAGINAT-O NICIODATĂ!

Bunul simț întâlnește știința

Imaginează-ți pentru o clipă că ești din nou copil. Probabil că îți vei aminti momentul în care te-ai spălat pe dinți ca pe o datorie neplăcută impusă de părinți.

În acest joc de imaginație aș vrea ca împreună să transformăm acest important gest zilnic într-un moment de bucurie și relaxare.

Să începem cu instrumentele potrivite:

1. Periuța de dinți este esențial să fie un prieten adevărat, amabil, protector, delicat, nu o armă de luptă care se poate întoarce împotriva ta… Dinții sunt puternici, dar vulnerabili, cu atât mai mult țesuturile moi ce îi înconjoară. Din acest motiv, îți recomand să folosești periuțe de dinți manuale profesionale, cât mai blânde – ultrasoft, cu mii de peri în loc de câteva sute și aceia extrem de agresivi. Pentru a afla mai multe citește articolul – „Cele 7 puncte pentru a alege responsabil periuța ideală”

2. Pasta de dinți: recomand paste de dinți cât mai naturale, lipsite de substanțe toxice sau dăunătoare (și lista e lungă din păcate în cazul tuturor produselor comerciale) și pe cât posibil non-abrazive. Este important să lase un gust plăcut și natural în cavitatea bucală, de uleiuri esențiale și extrase naturale și să aibă cât mai puțini îndulcitori. În felul acesta obiceiul spălatului pe dinți devine un moment plăcut și mult așteptat mai ales pentru cei mici care își formează gusturile și obiceiurile pe care le vor purta apoi dealungul întregii vieți. Nu este nevoie de cantități mari de pastă pentru ca aceasta să-și facă menirea, o cantitate cât „un bob de mazăre” este suficientă, însă este esențială calitatea ei, căci altfel, credeți sau nu, asemenea periutei, pasta non-biologică poate într-un final să îți facă mai mult rău decât bine!

3. Conștientizarea: acum că avem instrumentele potrivite, să începem să exersăm! Ia periuța de dinți și începe să cureți ușor dinții pe toate suprafețele lor cu mișcări circulare, fără a exercita o presiune excesivă. După ce ai terminat curățarea dinților, cu aceași periuță super fină (ultra soft), continuă periajul și masajul blând al gingiilor, limbii, palatului bucal, obrajilor și a buzelor!
Igiena efectuată în acest mod, cu îndepărtarea completă a celulelor moarte și a detritusurilor din întreaga cavitate orală, este în același timp o prețioasă metodă profilactică împotriva dezvoltării unei lungi serii de posibile suferințe: afte, iritații, ulcerații, candidoză, leziuni precanceroase.

Aceasta este tehnică ideală pentru o igienă completă și corectă!

Să continuăm cu tehnicile și obiceiurile bio-logice:
După igiena minuțioasă a întregii cavități bucale cu periuța prietenoasă, trecem la masajul gingival. Este foarte simplu: cu vârful degetului pe gingie se efectuează mișcări circulare ușoare dinspre profunzime către suprafață. Acest simplu gest, făcut imediat după periaj sau independent de acesta, va stimula circulația periferică, formarea de noi capilare, regenerarea, tonicitatea și oxigenarea țesuturilor.
Nu există nicio grabă, doar bunăvoința și respect.
Când ne spălăm pe dinți, de obicei vrem să terminăm repede. De astăzi să o facem cu calm, cu bucurie ca pe cadou pe care îl oferim corpului nostru. V-am sugerat deja o serie de instumente benefice pentru acasă (periuțele profesionale bio-logice, hidro-pulsorul, „scobitoarea profesională”) și produse biologice (pasta de dinți, apa de gură, uleiurile) care să facă din acest moment al zilei unul mult așteptat. În plus, dacă reușim să conectăm acest gest zilnic de igienă cu un moment de meditație, de reflexie asupra grijei și dragostei pentru noi înșine am făcut Bingo! Transformăm astfel un gest reflex, robotic, indiferent, uneori chiar compulsiv și dăunător, într-o experiență plină de satisfacții și un moment autentic de auto-îngrijire. Astfel, această atitudine se va reflecta în mod pozitiv și asupra celorlalte aspecte și manifestări ale existenței, având șansa de a ne schimba radical viața într-o călătorie fericită.. Alegerea este DOAR a noastră! În plus, adoptând aceste schimbări simple, dar semnificative și împărtășindu-le cu cei dragi, oferim un exemplu bun pe care și aceștia la rândul lor să-l cultive în propria viață.. Succes!

Did you like this? Share it!

0 comments on “IGIENA ORALĂ AȘA CUM POATE NU ȚI-AI IMAGINAT-O NICIODATĂ!

Comments are closed.